Valikko Sulje

PERUTTU KORONATILANTEEN TAKIA! Vesivision 2050: n tarina -näyttely Keuruun pääkirjastossa (ajankohta tarkentuu)

PERUTTU KORONATILANTEEN TAKIA!

Tule tutustumaan Vesivision 2050: n tarina -näyttelyyn Keuruun pääkirjastoon!!

Näyttelyssä esillä monipuolisesti tietoa eri Vesivision 2050:n teemoista, vesistöaiheista materiaalia, kirjoja sekä vaihtelevasti vesiaiheista taidetta.

Kokemäenjoen vesistöalue sijoittuu viiden maakunnan alueelle. Kokemäenjoen vesistöalueen Vesivisio 2050 on pitkälle tulevaisuuteen ulottuva näkemys siitä, millaisena haluamme vesistöalueemme olevan vuonna 2050. Vesivisio 2050 on siis näkemys ja tavoitetila vesivarojen käytön, vesienhoidon ja kalatalouden tulevaisuudesta vuoteen 2050 saakka. Vesivisiossa on seitsemän teemaa: bio- ja kiertotalous, elinkeinotoiminta, eliöiden elinympäristö, kulttuuri- ja asuinympäristö, vesien tila ja hallinta, virkistys ja hyvinvointi sekä yhdyskuntien vesihuolto.

Vesivisiomme 2050: ”Hyvälaatuinen ja monimuotoinen vesiympäristö varmistaa vesiin kytkeytyvät ekosysteemipalvelut. Niille rakentuvat luotettava vesihuolto, täysipainoinen virkistyskäyttö ja uudenlaiset ansaintamahdollisuudet ekologisesti ja taloudellisesti yhteen sovitettuna.”

Päivä

30 maalis 2020 - 05 huhti 2020

Aika

All Day

Hinta

0,00

Sijainti

Pitäjäntuvantie 5 42700 Keuruu
Kategoriat

Järjestäjä

Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimisto ja Keski-Suomen ELY-keskus
Puhelin
040 587 2229
Sähköposti
taina.lahtinen-joensalmi@keuruu.fi
Verkkosivut
https://www.keuruu.fi/asuminen-ymparisto/ymparistonsuojelu-asukkaille
Keuruun pääkirjaston sivut

Uusimmat blogitekstit

Elämäni vedet

”Kokemäenjoen valuma-alue on huikea, mutta samalla hieman salainen kansallinen helmi. Tästäkin syystä Kokemäenjoen vesistöalueen vesivisio on tärkeä ja erittäin onnistunut tahdonilmaisu. Itse haluan olla edesauttamassa vision mukaisia toimia.”

Yhdyskuntien vesihuolto 2050 Pirkanmaalla ja Kokemäenjoen vesistön alueella

”Jätevesihuollossa on jatkunut voimakas keskitys ja Turun keskuspuhdistamo on jo käytössä. Lähivuosina valmistuvat mm. Tampereen seudun keskuspuhdistamo sekä maan toiseksi suurin puhdistamo Espooseen. On kuitenkin pohdittava, onko enää järkevää keskittää jätevedenpuhdistusta nykyistä enempää muun muassa järjestelmiä uhkaavan haavoittuvuuden ja niiden vaatiman resilienssin eli muutosjoustavuuden vuoksi. Muutosjoustavuus korostuu ilmaston äärevöitymisen myötä.”

Joko nykii?

”Vesistöjen merkitys virkistykselle ja ihmisten hyvinvoinnille on korvaamaton, joten vesistöjen kunnosta kannattaa pitää huolta kaikin keinoin.”